Stichting Amonet

Podium Twee

Podium Twee  

Een nieuw locatietheater festival in Norg      

Podium Twee is een uniek nieuw locatietheater weekend, waar jonge talentvolle en enthousiaste makers  hun eigen voorstelling op locatie presenteren. Podium Twee geeft deze nieuwe makers de ruimte, een podium en een bescheiden budget om hun eigen productie te maken op bijzondere plekken in de gemeente Noordenveld, in het esdorpenlandschap van Norg. De gemeente Noordenveld, zoals de hele provincie Drenthe, is een fantastische fiets- wandel gebied en uitermate geschikt voor locatie theater
Stichting Amonet wil voor de makers een springplank en een broedplaats zijn en wil de bezoeker voorstellen aan deze ambitieuze makers, die een eigen boodschap willen brengen. Om de makers en hun voorstellingen te leren kennen, heeft stichting Amonet op zaterdag 11 en zondag 12 augustus  een drie gangen menu georganiseerd waarin bezoekers naar een voorstelling gaan en samen met de makers kunnen eten, waar  gedachtes en ervaringen onderling uitgewisseld kunnen worden. Laat u verrassen door de prachtige locaties, het spel en de spelers.
Het locatietheater weekend vindt plaats op het terrein van stichting Kunsterf Norg, Brinkstraat 1, 9331JE Norg. Neem een eigen fiets mee, er is een beperkt aantal fietsen beschikbaar. Achter het Kunsterf Norg, aan de Hofstraat is voldoende parkeergelegenheid voor uw auto.

  

Ruis - het Kanaal

Een eeuwenoude ambitie leidde ooit tot een Babylonische spraakverwarring. Vandaag de dag is de mensheid misschien nog ambitieuzer dan ooit, maar waarom? Het Kanaal neemt je mee in een ruis door de tijd, een rode draadloos verhaal met wortels in het verleden. Iedereen heeft een eigen streven naar geluk, maar welke gezamenlijke ambitie brengt ons samen? Een opdracht van hogerhand? Een verlangen naar bovennatuurlijk contact? Een woord van god? Wellicht. In ieder geval is het tijd om eens flink aan te pakken. Het Kanaal is een 6 koppige muzikale bende die spreekt in poëzie als een spiegel voor het publiek met de missie mens en natuur dichterbij elkaar te brengen.

Vrijdagavond 10 augustus 20.00 uur.
Zaterdag 11 augustus 16.00 uur en 19.30 uur
Zondag 12 augustus 14.00 uur en 21.00 uur
15 min wandelen, 5 minuten fietsen vanaf festival terrein

 

EMDR - Theatergroep Vernaggolt

Steeds vaker wordt EMDR therapie ingezet voor de verwerking van traumatische ervaringen. Herprogrammering van de hersenen. Een schijnbare fysieke grip op angst. In EMDR gaan vier theatermakers op zoek naar hun eigen angsten en nemen de toeschouwers mee in een geleidelijke blootstelling aan tot nu toe vermeden herinneringen, gedachten en gevoelens. Een zoektocht naar wat angst doet met de mens vertaald in een beeldende en muzikale montagevoorstelling op een prachtige locatie. Stap in de paradox van angst, de maalstroom van onwerkelijkheid, en laat je verassen door vier zeer verschillende makers.

Vrijdagavond 10 augustus 20.00 uur
Zaterdag 11 augustus 14.00 uur en 21.00 uur
Zondag 12 augustus 16.00 uur en 19.30 uur
30 min wandelen, 10 minuten fietsen vanaf festival terrein

 

Leaving the nest - Pim Kraan

Een verhaal over de brug van kind zijn naar adolescentie, naar werkend volwassene. Een labyrint, een film in combinatie met de bestaande (toegepaste)ruimte. De verantwoordelijkheid die bij het werkende leven horen zijn een enorme drempel voor velen. Voornamelijk de millennials, gevormd door de huidige maatschappij waarin alles mogelijk is. Mogelijkheden worden tot in het uiterste doorgevoerd waardoor de contradictie tevoorschijn komt en niks meer mogelijk is. je wordt het hele leven aan je handje mee gevoerd en begeleid in alles wat je doet… en ineens sta je er alleen voor, niemand zegt wat je moet doen.

Vrijdagavond 10 augustus van 19.00 – 21.30 uur.
Zaterdag 11 en zondag 12 augustus van 13.00 – 17.00 uur en 19.00 – 21.30 uur
*Doorlopende voorstelling: elke 10 minuten kunnen 5 personen naar binnen.
18 min wandelen, 7 minuten fietsen vanaf festival terrein.

Zie ook de digitale flyer van Podium Twee, de voorkant en de achterkant

Algemene info:
Voorstelling: € 10, =
Combinatie twee voorstellingen: € 15,=
Combinatie 2 voorstellingen en eten : € 30,= (zaterdag en zondag)
Bij een combinatie van diner, altijd reserveren vanwege beperkt aantal plaatsen; podiumtwee@gmail.com

Losse kaartverkoop op het festivalterrein, vanaf 12.00 uur: Brinkstraat 1, 9331JE Norg.
Bezoekers kunnen gratis parkeren achter het Kunsterf Norg, aan de Hofstraat.
Meer info zie www.amonet.nl,
Facebookpagina Podium Twee.
Telefoon: 0616073347

 

Doelen

1. Stichting Amonet wil een festival organiseren dat kweekvijver en springplank is voor veelbelovend talent. Tijdens dit festival krijgen jonge, nieuwe makers de kans om zich te profileren. Ze hun eigen plannen en ideeën waarmaken op een eigen podium. Zowel oud-studenten van Festival Worteldagen als alumni van diverse kunstopleidingen kunnen deelnemen aan dit festival.

2. Het bezoekend publiek laten kennismaken met locatietheater in al haar facetten. Ook zal het publiek  de schoonheid  ervaren van theater en performance in een natuurlijke omgeving.

Drenthe is een prachtige wandel- en fietsprovincie, dat willen we met zowel festival Worteldagen als Podium Twee middels theatervoorstellingen extra uitdragen. Gidsen brengen het publiek langs mooie routes naar bijzondere locaties in het esdorpenlandschap rond Norg. Podium Twee, een festival dat wordt gemaakt door kunstenaars uit heel Nederland, waar bezoekers van alle leeftijden worden uitgedaagd om op een andere manier theater te beleven.

De afgelopen twaalf jaar heeft stichting Amonet zich bewezen met het toenemende succes van Festival Worteldagen, een kleinschalig beeldend locatietheater festival in Norg, gemeente Noordenveld. Worteldagen wordt gemaakt door studenten in opleiding. Podium Twee richt zich op de theatermakers die hun opleiding hebben voltooid. Het dorp Norg kan blijvend uitgroeien tot een “theaterdorp” met festival Worteldagen en Podium Twee en in culturele zin een prominente plaats innemen voor de gemeente Noordenveld en de provincie Drenthe.

  

Podium Twee, opzet voor de makers

Jaarlijks kunnen theatermakers tussen half januari en eind maart een plan indienen (zie voorwaarden) voor een te ontwikkelen productie. Een vakcommissie selecteert een aantal plannen die worden gerealiseerd, met in 2018 minimaal vier theatervoorstellingen. Meer informatie of aanmelden: podiumtwee@gmail.com 

In de voorbereidingsfase voorafgaand aan het festival, verblijft elke groep makers twee weken op de theater locatie van de eigenaar / het gastgezin, de theater locaties zijn allemaal in of rondom het dorp Norg gesitueerd. De locatiehouder is als gastgever te vergelijken met het concept “Artist in Residence” (A.i.R.) Gedurende deze veertien dagen kunnen ze hun projectplan realiseren, aanpassen en uitwerken tot een locatietheater voorstelling.

Tenslotte zal tijdens het festival Podium Twee, een performance van minimaal dertig minuten voor maximaal vijftig bezoekers, vijf keer worden uitgevoerd. Vrijdagavond première, zaterdag en zondag steeds twee keer spelen.

   

Festival Locatie

Festivalweekend Podium Twee.

Het festival zal plaatsvinden bij stichting Kunsterf Norg, Brinkstraat 1 in Norg, waar zich het hart van het festival bevindt en waar de kaartverkoop, catering en een informatie punt is. Deze locatie is bekend bij het publiek door het Festival Worteldagen dat sinds 2017 als uitvalsbasis dient voor alle voorstellingen. Ook voor Podium Twee is dit een zeer geschikte omgeving die goed past bij de uitstraling die dit festival wil hebben. Afhankelijk van de diverse theaterlocaties zal de bezoeker wandelend, met de fiets of met de auto naar de voorstellingen gaan. Veelal zal dit gebeuren onder begeleiding van een gids, die een mooie route zal vinden door het bosrijke landschap rond Norg.

Het wordt van harte aanbevolen dat de bezoekers een combikaartje kopen. Dat wil zeggen, twee theatervoorstellingen achter elkaar gaan zien, met ertussen een reisafstand. Voor de middag voorstellingen is er na afloop het diner. Voor de avondvoorstellingen heeft de bezoeker eerst het diner. Tijdens het eten van een drie gangen menu zullen de makers en spelers van de te bezoeken voorstellingen gezamenlijk met de bezoekers aan tafel gaan. Naast het diner is er rond etenstijd live muziek en is de bar geopend (line-up volgt in juni) .

Beoogde doelgroep: liefhebbers van theater en locatietheater, Worteldagen bezoekers, toeristen en recreanten, organisatoren van festivals en evenementen.

Vanaf vrijdagavond (première) t/m zondag, jaarlijks het tweede weekend van augustus. In 2018 zal het festival starten met de premières op vrijdag 10 augustus. Het hele weekend 11 en 12 augustus zijn er voorstellingen.

Kaartverkoop prijzen: 

losse voorstelling € 10,=
combinatie van twee voorstellingen  € 15,=
combinatie 3 gangen menu en twee voorstellingen  € 30,=
   

    

Zie ook: Facebook Podium Twee blijf op de hoogte.