Stichting Amonet

Podium Twee

Podium Twee

Een nieuw locatietheater festival in Norg     -     Podium Twee

In het esdorpenlandschap Norg, gemeente Noordenveld wordt vanaf 2018 een podium gecreëerd voor jonge nieuwe theatermakers. Jaarlijks zal in het tweede weekend van augustus een festival plaatsvinden waar een diversiteit aan nieuwe theater uitvoeringen kan worden bezocht. Daarbij is er steeds een koppeling van twee theateruitvoeringen van elk ruim een half uur en een gezamenlijk diner. Tijdens het diner kan het publiek in gesprek gaan met de makers en de spelers. Alle deze activiteiten ( twee keer theater plus diner)  vinden plaats op verschillende locaties, bezoekers worden onder begeleiding van gidsen tijdens een fietstocht hierheen gebracht.

  

Doelen

1. Stichting Amonet wil een festival organiseren dat kweekvijver en springplank is voor veelbelovend talent. Tijdens dit festival krijgen jonge, nieuwe makers de kans om zich te profileren. Ze hun eigen plannen en ideeën waarmaken op een eigen podium. Zowel oud-studenten van Festival Worteldagen als alumni van diverse kunstopleidingen kunnen deelnemen aan dit festival.

2. Het bezoekend publiek laten kennismaken met locatietheater in al haar facetten. Ook zal het publiek  de schoonheid  ervaren van theater en performance in een natuurlijke omgeving.

Drenthe is een prachtige wandel- en fietsprovincie, dat willen we met zowel festival Worteldagen als Podium Twee middels theatervoorstellingen extra uitdragen. Gidsen brengen het publiek langs mooie routes naar bijzondere locaties in het esdorpenlandschap rond Norg. Podium Twee, een festival dat wordt gemaakt door kunstenaars uit heel Nederland, waar bezoekers van alle leeftijden worden uitgedaagd om op een andere manier theater te beleven.

De afgelopen twaalf jaar heeft stichting Amonet zich bewezen met het toenemende succes van Festival Worteldagen, een kleinschalig beeldend locatietheater festival in Norg, gemeente Noordenveld. Worteldagen wordt gemaakt door studenten in opleiding. Podium Twee richt zich op de theatermakers die hun opleiding hebben voltooid. Het dorp Norg kan blijvend uitgroeien tot een “theaterdorp” met festival Worteldagen en Podium Twee en in culturele zin een prominente plaats innemen voor de gemeente Noordenveld en de provincie Drenthe.

  

Podium Twee, opzet voor de makers

Jaarlijks kunnen theatermakers tussen half januari en eind maart een plan indienen (zie voorwaarden) voor een te ontwikkelen productie. Een vakcommissie selecteert een aantal plannen die worden gerealiseerd, met in 2018 minimaal vier theatervoorstellingen. Meer informatie of aanmelden: podiumtwee@gmail.com 

In de voorbereidingsfase voorafgaand aan het festival, verblijft elke groep makers twee weken op de theater locatie van de eigenaar / het gastgezin, de theater locaties zijn allemaal in of rondom het dorp Norg gesitueerd. De locatiehouder is als gastgever te vergelijken met het concept “Artist in Residence” (A.i.R.) Gedurende deze veertien dagen kunnen ze hun projectplan realiseren, aanpassen en uitwerken tot een locatietheater voorstelling.

Tenslotte zal tijdens het festival Podium Twee, een performance van minimaal dertig minuten voor maximaal vijftig bezoekers, vijf keer worden uitgevoerd. Vrijdagavond première, zaterdag en zondag steeds twee keer spelen.

   

Festival Locatie

Festivalweekend Podium Twee.

Het festival zal plaatsvinden bij stichting Kunsterf Norg, Brinkstraat 1 in Norg, waar zich het hart van het festival bevindt en waar de kaartverkoop, catering en een informatie punt is. Deze locatie is bekend bij het publiek door het Festival Worteldagen dat sinds 2017 als uitvalsbasis dient voor alle voorstellingen. Ook voor Podium Twee is dit een zeer geschikte omgeving die goed past bij de uitstraling die dit festival wil hebben. Afhankelijk van de diverse theaterlocaties zal de bezoeker wandelend, met de fiets of met de auto naar de voorstellingen gaan. Veelal zal dit gebeuren onder begeleiding van een gids, die een mooie route zal vinden door het bosrijke landschap rond Norg.

Het wordt van harte aanbevolen dat de bezoekers een combikaartje kopen. Dat wil zeggen, twee theatervoorstellingen achter elkaar gaan zien, met ertussen een reisafstand. Voor de middag voorstellingen is er na afloop het diner. Voor de avondvoorstellingen heeft de bezoeker eerst het diner. Tijdens het eten van een drie gangen menu zullen de makers en spelers van de te bezoeken voorstellingen gezamenlijk met de bezoekers aan tafel gaan. Naast het diner is er rond etenstijd live muziek en is de bar geopend (line-up volgt in juni) .

Beoogde doelgroep: liefhebbers van theater en locatietheater, Worteldagen bezoekers, toeristen en recreanten, organisatoren van festivals en evenementen.

Vanaf vrijdagavond (première) t/m zondag, jaarlijks het tweede weekend van augustus. In 2018 zal het festival starten met de premières op vrijdag 10 augustus. Het hele weekend 11 en 12 augustus zijn er voorstellingen.

Kaartverkoop prijzen: 

losse voorstelling €10,=
combinatie van twee voorstellingen  €15,=
combinatie 3 gangen menu en twee voorstellingen € 25,=
   

    

Zie ook: Facebook Podium Twee blijf op de hoogte.