Stichting Amonet

Podium Twee

 

 Podium Twee vindt in 2020 geen doorgang.

 

Podium Twee   - 30, 31 augustus / 1 september 2019
Locatietheater weekend Norg - 30 augustus première     

Podium Twee is een uniek nieuw locatietheater weekend, waar jonge talentvolle en enthousiaste makers hun eigen voorstelling op locatie presenteren. Podium Twee geeft in 2019 voor de tweede keer deze nieuwe makers de ruimte, een podium en een bescheiden budget om hun eigen productie te maken op bijzondere plekken in de gemeente Noordenveld. Het esdorpenlandschap van Norg is een fantastisch fiets- wandel gebied en uitermate geschikt voor locatie theater.
Stichting Amonet wil voor de makers een springplank en broedplaats zijn en wil de bezoeker voorstellen aan deze ambitieuze makers, die een eigen boodschap willen brengen. Om de makers en hun voorstellingen te leren kennen, heeft stichting Amonet op zaterdag 31 augustusen zondag 1 september een drie gangen menu georganiseerd waarin bezoekers naar een voorstelling gaan en samen met de makers kunnen eten, waar gedachtes en ervaringen onderling uitgewisseld kunnen worden. Laat u verrassen door de prachtige locaties, het spel en de spelers.

Deelnemers, locaties en tijden volgen alhier in de loop van het voorjaar 2019.
     

Dit waren de makers in 2018:

Ruis - het Kanaal

Een eeuwenoude ambitie leidde ooit tot een Babylonische spraakverwarring. Vandaag de dag is de mensheid misschien nog ambitieuzer dan ooit, maar waarom? Het Kanaal neemt je mee in een ruis door de tijd, een rode draadloos verhaal met wortels in het verleden. Iedereen heeft een eigen streven naar geluk, maar welke gezamenlijke ambitie brengt ons samen? Een opdracht van hogerhand? Een verlangen naar bovennatuurlijk contact? Een woord van god? Wellicht. In ieder geval is het tijd om eens flink aan te pakken. Het Kanaal is een 6 koppige muzikale bende die spreekt in poëzie als een spiegel voor het publiek met de missie mens en natuur dichterbij elkaar te brengen.

EMDR - Theatergroep Vernaggolt

Steeds vaker wordt EMDR therapie ingezet voor de verwerking van traumatische ervaringen. Herprogrammering van de hersenen. Een schijnbare fysieke grip op angst. In EMDR gaan vier theatermakers op zoek naar hun eigen angsten en nemen de toeschouwers mee in een geleidelijke blootstelling aan tot nu toe vermeden herinneringen, gedachten en gevoelens. Een zoektocht naar wat angst doet met de mens vertaald in een beeldende en muzikale montagevoorstelling op een prachtige locatie. Stap in de paradox van angst, de maalstroom van onwerkelijkheid, en laat je verassen door vier zeer verschillende makers.

Leaving the nest - Pim Kraan

Een verhaal over de brug van kind zijn naar adolescentie, naar werkend volwassene. Een labyrint, een film in combinatie met de bestaande (toegepaste)ruimte. De verantwoordelijkheid die bij het werkende leven horen zijn een enorme drempel voor velen. Voornamelijk de millennials, gevormd door de huidige maatschappij waarin alles mogelijk is. Mogelijkheden worden tot in het uiterste doorgevoerd waardoor de contradictie tevoorschijn komt en niks meer mogelijk is. Je wordt het hele leven aan je handje mee gevoerd en begeleid in alles wat je doet… en ineens sta je er alleen voor, niemand zegt wat je moet doen.

Zie ook de digitale flyer van Podium Twee 2018, de voorkant en de achterkant Meer info zie Facebookpagina Podium Twee.


     

Doelen

1. Stichting Amonet wil een festival organiseren dat kweekvijver en springplank is voor veelbelovend talent. Tijdens dit festival krijgen jonge, nieuwe makers de kans om zich te profileren. Ze hun eigen plannen en ideeën waarmaken op een eigen podium. Zowel oud-studenten van Festival Worteldagen als alumni van diverse kunstopleidingen kunnen deelnemen aan dit festival.

2. Het bezoekend publiek laten kennismaken met locatietheater in al haar facetten. Ook zal het publiek  de schoonheid  ervaren van theater en performance in een natuurlijke omgeving.

Drenthe is een prachtige wandel- en fietsprovincie, dat willen we met zowel festival Worteldagen als Podium Twee middels theatervoorstellingen extra uitdragen. Gidsen brengen het publiek langs mooie routes naar bijzondere locaties in het esdorpenlandschap rond Norg. Podium Twee, een festival dat wordt gemaakt door kunstenaars uit heel Nederland, waar bezoekers van alle leeftijden worden uitgedaagd om op een andere manier theater te beleven.

De afgelopen dertien jaar heeft stichting Amonet zich bewezen met het toenemende succes van Festival Worteldagen, een kleinschalig beeldend locatietheater festival in Norg, gemeente Noordenveld. Worteldagen wordt gemaakt door studenten in opleiding. Podium Twee richt zich op de theatermakers die hun opleiding hebben voltooid. Het dorp Norg kan blijvend uitgroeien tot een “theaterdorp” met festival Worteldagen en Podium Twee en in culturele zin een prominente plaats innemen voor de gemeente Noordenveld en de provincie Drenthe.

     

Podium Twee, opzet voor de makers

Jaarlijks kunnen theatermakers tussen half januari en eind maart een plan indienen (zie voorwaarden) voor een te ontwikkelen productie. Een vakcommissie selecteert een aantal plannen die worden gerealiseerd, met in 2019 minimaal vier theatervoorstellingen. Meer informatie of aanmelden: podiumtwee@gmail.com 

In de voorbereidingsfase voorafgaand aan het festival, verblijft elke groep makers twee weken op de theater locatie van de eigenaar / het gastgezin, de theater locaties zijn allemaal in of rondom het dorp Norg gesitueerd. De locatiehouder is als gastgever te vergelijken met het concept “Artist in Residence” (A.i.R.) Gedurende deze veertien dagen kunnen ze hun projectplan realiseren, aanpassen en uitwerken tot een locatietheater voorstelling.

Tenslotte zal tijdens het festival Podium Twee, een performance van minimaal dertig minuten voor maximaal vijftig bezoekers, vijf keer worden uitgevoerd. Vrijdagavond première, zaterdag en zondag steeds twee keer spelen.

   

Kaartverkoop prijzen: 

losse voorstelling € 10,=
combinatie van twee voorstellingen  € 15,=
combinatie 3 gangen menu en twee voorstellingen  € 30,=
   

   

Zie ook: Facebook Podium Twee blijf op de hoogte.